Record Game İzleme Rehberi

Record Game(Kayıtlı Oyun) izlemenin bir çok amacı vardır öncelikli olarak her oyunumdan sonra kendi hatalarımı görebilmek ve tekrar etmemek için ben kendi recordlarımı izliyorum. Diğer yandan birçok expert oyuncunun recordlarınıda izlerim vakit buldukça çünkü yeni şeyler öğrenebilyorsunuz. Mesela TheViper'ın domuzu loomsuz çekerken koyun ile domuzu bloke edip işçiyi kurtarması, domuz üzerimize doğru koşarken ve köylümüz tam ölecekken bir tane palaside dikip köylüyü kurtarmak gibi ince ve küçük şeyleri görebiliceğimiz gibi büyük ekonomili imperial savaşlarında nasıl asker savaştırmalıyız nasıl asker basmalıyız gibi şeyleri öğrenebilmemiz yada geliştirebilmemiz için Record Games çok iyi olmakta. Şimdi nasıl izleyebiliriz seçeneklerine geçelim;

1. Masaüstünden İzleme

Bu seçenekte aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi izlemeye başlamadan önce oyunu doğru açmamız gerekiyor. Son zamanlarda offical olarak Vooblyde kullanılan patch 1.4RC patch olduğu için oyunu açarken bunu seçerek açmamız gerekiyor diğer türlü Record Game leri izleme gibi bir şansımız yok. Eğerki izlemek istediğiniz Record Game 1.4RC değilde 1.0c ise ozaman oyunu 1.0c olarak açmamız gerekiyor. Yoksa oyun içerisindeki "SAVE AND RECORDED GAMES" kısmında oyunlarımızı göremeyiz. İzlemek istediğimiz oyunun hangi patch ile oynandığını bilmemizde fayda var.Oyuna girdikten sonra "SINGLE PLAYER" seçeneğinden "SAVE AND RECORDED GAMES" seçeneğini seçiyoruz ve karşımıza bir tablo çıkıyor oradan izlemek istediğimizi seçiyoruz.

You must login into Voobly to view image


You must login into Voobly to view image


You must login into Voobly to view image


2. Vooblyden izleme

Voobly üzerinden izlemek biraz daha basit arkadaşlar, odaya girdiğimizde aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Watch Recording" seçeneği karşımıza çıkıyor. Buradan üst kısımda bulunan "Load a game recording" kısmını seçip izlemek istediğimiz kayıtlı oyunları buaradan seçtikten sonra odadan direkt olarak "Başlat" butonuna başıyoruz. Vooblyden izlemenin sunduğu iki imkan var, bunlardan birincisi oyunu çoklu olarak yani bir yada birden fazla arkadaşınızla aynı anda izleyebiliyorsunuz. Diğeri ise oyunda Voobly üzerinden indirdiğiniz modlarıda görebiliyorsunuz. Örneğin masaüstünden izlerken "Small Trees" modunu yüklediğiniz halde göremezsiniz ama Vooblyden izlerken görebilirsiniz.

You must login into Voobly to view image